Slogan-2

Marit Bijl

 

In 2012 heb ik mijn Bachelor gezondheidswetenschappen (BMG) behaald aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam om vervolgens in 2013 af te studeren voor mijn Master zorgmanagement. Ik heb de studie met veel plezier gevolgd, vooral doordat ik tijdens de opleiding heb geleerd om vanuit verschillende invalshoeken naar de gezondheidszorg te kijken. De gezondheidszorg is een dynamische wereld met ingewikkelde vraagstukken. De vraagstukken vergen constante ontwikkelingen en innovatie. Als zorginstelling kun je niet achter blijven en zul je in moeten spelen op deze veranderingen. Hierover meedenken vind ik ontzettend leuk.

Denk nu alleen al over de veranderingen van de AWBZ naar de WLZ en het scheiden van wonen en zorg. Er staan berichten op internet en in de krant dat verzorgingshuizen moeten sluiten. Ik geloof dat als de instellingen inspelen op de behoefte van hun klanten en zich meer (verplicht) gaan richten op de extramurale zorg, er wel degelijk een mooie toekoms voor hun ligt. Samenwerking tussen verschillende lagen in de organisatie is heel belangrijk en zorgt voor een uniformiteit. Niet plannen van bovenaf uit de organisatie opleggen maar samen met de medewerkers bedenken en uitwerken. Betrokkenheid en verbondenheid zijn hierbij de kernwaarden. Door mijn opleiding beschik ik over de vaardigheid om ideeen en plannen van verschillende partijen te vertalen en te verwerken op schrift. Maar wat ik het mooiste vindt, is dat ik wat voor de ouderen kan betekenen.

Persoonlijk
Ik ben geboren en getogen in Oud-beijerland en opgegroeid in een liefdevol gezin met 2 lieve ouders en een hele fijne zus. Ik ben een familiemens en breng dan ook veel tijd met ze door en daarnaast heb ik ook graag vrienden om me heen. Nadat ik mijn vriendje ben tegengekomen hebben we 2 jaar geleden besloten om in Rotterdam te gaan wonen. Na het afronden van mijn studie hebben wij samen afgelopen jaar een reis gemaakt van 7 maanden. Dit was al heel lang een droom en is eindelijk werkelijkheid geworden. De landschappen, de culturen, de mensen, het eten, de warme, iets wat ons altijd bij zal blijven. Na de reis heb ik de kans gekregen om bij Bosscher en de Witte te gaan werken, wat ik op dit moment met veel plezier doe. Zij geven mij een kans om heel veel ervaring op te doen en om persoonlijk en op professioneel niveau te groeien